Privacyverklaring

Tipalti introduceert Europees platform voor betalingen met DNB-licentie

20 september 2023
Tekst
Peter Ooms

Tipalti, een zakelijk automatiseringsplatform voor betalingen, kondigt zijn aanbod voor de Europese markt aan. Hiervoor is de fintech door De Nederlandsche Bank (DNB) erkend als elektronische geldinstelling. Dat betekent dat Tipalti in heel Europa betalingen mag verwerken.

Dankzij het accountancyplatform van Tipalti besparen financiële afdelingen tot een derde van hun tijd door administratie en betalingen te automatiseren. Handmatige financiële processen slokken ruim een derde (36 procent) van de tijd van financiële afdelingen van bedrijven in de Benelux op. Dat blijkt tenminste uit recent onderzoek van Tipalti.

35,4 miljard euro aan transacties

Het bedrijf opende vorig jaar zijn kantoor in Amsterdam. Eerder haalde het ruim 265 miljoen euro op voor de introductie in Europa, nadat de van oorsprong Israëlische fintech de VS veroverde. Het internationale financeplatform wordt gewaardeerd op ruim 8,15 miljard euro. Het verwerkt jaarlijks meer dan 35,4 miljard euro aan transacties. Inmiddels bedient Tipalti meer dan honderd Europese klanten, waaronder YouGrow, Contentoo en EazeGames. Het groeiende Europese personeelsbestand telt meer dan honderd werknemers.

DNB-licentie basis voor Europese uitbreiding

Voor de uitbreiding in Europa had Tipalti zijn zinnen gezet op een betalingslicentie van DNB. Die is nu ook toegewezen. Met de licentie is het bedrijf in staat om in heel Europa financiële transacties te verwerken. De fintech introduceert hiervoor een volledig gelokaliseerd product, dat alle Europese talen en valuta zal ondersteunen. Het bedrijf verkreeg eerder een licentie voor het verwerken van betalingen in de VS, Canada, Israël, het VK en Ierland.

Strategische partnerschappen

Rob Israch, voorzitter van Tipalti: “De tijd die gaat naar handmatige financiële processen is tijd die niet wordt besteed aan strategie om groei te bevorderen. Met onze volledig gelokaliseerde oplossing en strategische partnerschappen met financiële instellingen in heel Europa, bevindt Tipalti zich in een sterke positie om bedrijven te helpen de duurzame groei te realiseren die nodig is. Met een enorme markt om te bedienen, zijn de kansen voor Tipalti in Europa gigantisch.”

Tipalti heeft de ambitie om verder in Europa uit te breiden, waaronder in Duitsland en Scandinavië. Het doel is om vóór 2025 minstens twintig procent van de nieuwe klanten in de Europese markt te werven.