Privacyverklaring

Cedric Ryckaert aan de slag bij Willemot-OVB

15 maart 2023
Tekst
Peter Ooms

Cedric Ryckaert brengt zeventien jaar ervaring in de financiële sector mee naar Willemot-OVB. “Mijn opdracht: de bestaande structuur verder laten evolueren en moderniseren.”

Willemot is een bekende naam in de Gentse verzekeringssector. “Willemot bestaat sinds 1841 en is een kantoor met traditie. Het maakt sinds 2019 deel uit van de Duitse groep OVB, die in heel Europa actief is met financiële dienstverlening aan privépersonen via individuele opvolging door zelfstandige subagenten. De Belgische vestiging is een buitenbeentje in de groep. Het kantoor is van oudsher ook een makelaar en als masterbroker biedt het een uitgebreide dienstverlening aan zelfstandige verzekeringsmakelaars die hun administratie aan Willemot uitbesteden. Denk daarbij aan dossierbeheer en schadeafhandeling via een IT-platform. Willemot-OVB heeft een tachtigtal werknemers die samenwerken met ruim vijfhonderd subagenten. We verlenen daarnaast diensten aan zo’n vierhonderd verzekeringsmakelaars in België”, zegt Cedric Ryckaert.

Ook lid van de raad van bestuur

Na het pensioen van Benoit Willemot begin dit jaar was er nood aan een nieuw management. Ceo Gerrit Nollet nam het roer over en concentreert zich op het commerciële en operationele luik. Cedric Ryckaert focust op het financiële beheer, personeelsmanagement en IT. Samen met een Duitse vertegenwoordiger van de groep maken de twee Belgen ook deel uit van de raad van bestuur. “Mijn opdracht is om de bestaande solide structuur verder te laten evolueren en moderniseren. Enerzijds kunnen we de integratie van de rapportering naar het groepsniveau en het eigen management nog verstevigen, bijvoorbeeld op het vlak van reconciliatie. Daarnaast ben ik zelf een groot voorstander van business partnering en de samenwerking van de financiële afdeling met de operationele departementen. Binnen de groep hebben we ook de mogelijkheid om de diversificatie als makelaar en dienstverlener te promoten als een complementaire activiteit in een strategisch perspectief”, zegt Cedric Ryckaert.

Hij heeft zeventien jaar ervaring in de financiële sector. Gedurende die periode vulde hij verschillende functies in bij Europabank, waar hij tot december vorig jaar actief was als cfo en chro (chief human resources officer).