Privacyverklaring

Bartel Puelinckx vervangt Luc Popelier als KBC Groep CFO

11 juni 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Bartel Puelinckx, KBC

KBC Groep NV heeft beslist om Bartel Puelinckx te benoemen tot nieuwe chief financial officer en lid van het directiecomité van KBC Groep. Hij zal Luc Popelier opvolgen. Luc Popelier nam ontslag om de functie van ceo van Hamburg Commercial Bank (Duitsland) op te nemen vanaf 1 september 2024.

De benoeming van Bartel Puelinckx gaat in op 1 september 2024, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België en de Europese Centrale Bank.

In het persbericht schrijft Koen Debackere, voorzitter van de raad van bestuur: “Bartel Puelinckx, die een uitgebreide internationale ervaring heeft opgedaan in verschillende functies binnen onze Groep, is de juiste opvolger van Luc en zal een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het Directiecomité. Hij is goed geplaatst om in deze uitdagende tijden verder te bouwen aan sterke relaties met investeerders en financiële analisten."

Ervaring in Tsjechië

Ceo Johan Thijs: "Ik ben blij te kunnen aankondigen dat we in Bartel Puelinckx een waardige opvolger hebben gevonden. Bartel heeft een bewezen track record binnen onze groep, zowel in België als in verschillende KBC-entiteiten in het buitenland en in verschillende functies. Hij kent het reilen en zeilen binnen onze groep. Hij was ook chief finance officer voor KBC's Tsjechische dochter ČSOB van 2010 tot 2014. In 2014 keerde hij terug naar België waar hij benoemd werd tot algemeen directeur van KBC Group Finance. De wereld van financiën, investeerders en analisten is zeker niet nieuw voor hem. Zijn jarenlange ervaring en uitgebreide contacten met bedrijven, klanten en andere stakeholders in binnen- en buitenland zullen hem goed van pas komen als nieuwe cfo. Samen met mijn collega's van het directiecomité kijk ik ernaar uit om hem te verwelkomen in het directiecomité van KBC Groep en met hem samen te werken als cfo."

Na een opleiding in de Toegepaste Economische Wetenschappen (KU Leuven) en Rechten (ULB) startte Bartel Puelinckx zijn loopbaan in 1992 bij Kredietbank op de dienst Buitenlandse Handel.