Privacyverklaring

Focus op de soft skills

26 februari 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Berend Buyle

Berend Buyle zit in het derde jaar van zijn bacheloropleiding TEW aan de KU Leuven. Hij twijfelt nog over de keuze van de specialiteit in zijn master. Hij deed een stage bij het accountantskantoor Vandelanotte, maar overweegt nu een major in International Business of in Marketing. Hij weet in ieder geval dat hij zijn soft skills wil versterken.

“Communicatie, leiderschap, presentaties … dat vind ik heel belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat ik die soft skills zeker nodig zal hebben in mijn latere carrière. Van nature ben ik eerder een introvert persoon, maar ik dwing mezelf om uit mijn comfortzone te komen. Vanuit die ambitie heb ik me kandidaat gesteld als ambassadeur voor KU Leuven Kick, de hub voor ondernemende studenten aan de KU Leuven. Daar bieden ze een reeks activiteiten aan om studenten te laten groeien in hun ondernemende vaardigheden, zoals de Kick Academy, Product Innovation Project (PIP) en de Kick Challenge.

Aangetrokken door de commerciële kant

Berend Buyle heeft een jaar lang het Product Innovation Project gevolgd. Hiervoor dompelde hij zich met een interdisciplinair team van studenten onder in het bedrijf Group Joos. “Daarnaast ben ik nu een Kick Ambassador. Zo kan ik in de verschillende faculteiten presentaties geven over de inhoud van het programma en de betekenis ervan voor de opleiding en de carrière van de studenten. Ik heb het meer bepaald over de Kick Challenge, de businessplanwedstrijd waarvoor alle studenten van KU Leuven zich kunnen inschrijven. Mede door deze ervaring als ambassadeur voel ik me steeds meer aangetrokken tot de commerciële kant van de economische activiteit”, besluit Berend Buyle.