Privacyverklaring

Geert Peeters is de nieuwe cfo van Ontex

20 november 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Geert Peeters (Foto An Epic View)

Begin december gaat Geert Peeters aan de slag als cfo van Ontex. Daar neemt hij de plaats in van Peter Vanneste, die naar Barry Callebaut ging.

Geert Peeters heeft vijf jaar lang de financiële, aankoop- en ICT-afdeling van groenten- en fruitbedrijf Greenyard geleid. Bij Ontex komt hij terecht in een heel andere sector.

Ontex is een internationale producent van hygiëneproducten en -diensten die verkoopt aan retailers en de zorgsector. Het bedrijf heeft een volledige productportefeuille voor baby’s, dames en ouderen. Die verdeelt het in zo’n honderd landen. Wereldwijd werken 7.500 personen voor Ontex, in 21 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aalst.

Focus op kernmarkten

“Bij Ontex zal ik meewerken aan het uitrollen van de strategie. Die is een tweetal jaar geleden geherdefinieerd en wordt nu versneld uitgevoerd, onder leiding van ceo Gustavo Calvo Paz. Hij staat intussen een jaar aan het hoofd van het bedrijf. Het komt er onder andere op neer dat we met Ontex een strakkere focus willen op onze kernmarkten voor retailers en zorginstellingen. Op regionaal vlak wil dat zeggen dat we de klemtoon leggen op Europa en de Verenigde Staten. In de eerste plaats richten we ons op deze regio’s voor de nieuwe producten en investeringen in fabrieken”, zegt Geert Peeters.

Werken aan transformatie

De transformatie van het bedrijf, met duurzame groei na een moeilijke periode, is al in gang gezet. De nieuwe cfo zal die mee uitdragen. “In mijn vorige job bij Greenyard heb ik dat ook gedaan. In feite moet je als financieel verantwoordelijke altijd werken aan een of andere transformatie, zeker in volatiele, snelle tijden. Dat zal hier niet anders zijn.”

“In mijn eerste contacten heb ik al gemerkt dat er een gezonde ambitie en teamspirit heersen. Finance is nauw betrokken bij de operationele afdelingen en ondersteunt volop het nemen van beslissingen. Daar ben ik blij om, want dat is ook de manier waarop ik wil werken. Ook de nadruk op het versterken van het werkkapitaal en de aandacht voor de sociale en milieu-impact van de producten vind ik heel belangrijk.”

Geert Peeters was eerder cfo bij Greenyard en Metallo en hij was financieel directeur bij Sita/Suez Environnement. Hij startte zijn carrière als managementconsultant bij PricewaterhouseCoopers.