Privacyverklaring

Jan Van Doorsselaere is cfo van Group Ninatrans

24 november 2023
Tekst
Peter Ooms

Jan Van Doorsselaere maakt de overstap van de bank naar de transportsector. Ninatrans is een internationale transportgroep uit Leuven, gespecialiseerd in tijdkritisch vervoer.

Ninatrans bestaat al meer dan zestig jaar en heeft vestigingen in zes locaties in Europa. De transportfirma kan rekenen op een solide reputatie. Het bedrijf wil verder groeien, zowel organisch als door overnames. In het strategisch plan van Ninatrans zit onder andere de focus op het transport van luchtvracht en de uitbreiding van het commercieel netwerk in de omringende landen.

Goed geolied team

“De financiële processen staan al goed op punt, onder andere door het goede werk dat mijn voorganger heeft geleverd. Die heeft een andere opportuniteit opgezocht. Zo kreeg ik de kans om de overstap te maken van BNP Paribas Fortis, waar ik relationship manager was, naar Ninatrans, waar ik de cfo-functie opneem. De financiële medewerkers van Ninatrans zijn goed op elkaar ingespeeld. Dat geeft mij de kans om voluit de rol van cfo op te nemen. Ik zet volledig in op de analyses die de strategische beslissingen van het bedrijf ondersteunen. Ik ben ook betrokken bij het opzetten van enkele strategische projecten die de toekomst van Ninatrans zullen bepalen.”

Jan Van Doorsselaere was tot voor kort bankier en relationship manager van BNP Paribas Fortis. Daar richtte hij zich vooral op jonge groeibedrijven, zowel in de biomedische als de technologische sector.