Privacyverklaring

Nathalie De Ceulaer is cfo van Nobi Smart Lamps

13 november 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Nathalie De Ceulaer

Na vele jaren ondernemers en groeibedrijven vanaf de zijlijn te hebben ondersteund als deeltijds cfo, bestuurslid en adviseur, neemt Nathalie De Ceulaer weer een interne cfo-functie op bij Nobi Smart Lamps.

Nobi Smart Lamps ontwikkelt valdetectiesystemen voor ouderen, zodat zij zolang mogelijk veilig en zelfstandig kunnen leven. In Aartselaar assembleert Nobi lampen voor woningen en verzorgingsinstellingen. De lampen zijn uitgerust met sensoren die detecteren wanneer een bewoner gevallen is. Dan waarschuwt het toestel een zorgverlener. “Dat geeft iedereen meer zekerheid, ook de verzorgers in instellingen. Zij weten meteen wanneer er een valincident bij hun bewoners optrad en kunnen dan snel ingrijpen”, zegt Nathalie De Ceulaer.

Kracht van technologie

“Ik werk al jaren in techniek en ben vooral gefascineerd door de kracht van technologie om mensen te helpen. Nobi is daar een geweldig voorbeeld van. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van het team en een verschil te maken in de ouderenzorg. Nobi heeft een grote aanwezigheid in de VS en het VK. Ik kijk er ook naar uit om weer meer internationaal te werken”, zegt Nathalie De Ceulaer.

Tweede financieringsronde noodzakelijk

Nobi zit nu in de scale-upfase. Nathalie De Ceulaer heeft al meerdere jonge bedrijfjes geholpen om verder te groeien. Ze schreef ook een boek over de financiering van scale-ups: ‘What the fund?’.

“Nobi heeft een eerste financieringsronde achter de rug met vooral Belgische investeerders. We stellen intussen vast dat de markt voor onze producten zich vooral bevindt in de VS en het VK. Daar willen zorginstellingen de kwaliteit van hun service verbeteren door het toepassen van technologie, meer dan in andere regio’s. In een volgende fase richten we ons ook op de b2b2c-markt, en daarvoor zien we wel meer mogelijkheden in België. Onze groeistrategie en deze aangepaste commerciële focus maken een tweede financieringsronde noodzakelijk. Ik zal daar met mijn ervaring erg nuttig bij zijn. Ook de verdere administratieve, organisatorische en financiële professionalisering behoort tot mijn takenpakket.”

Interim-cfo

Nathalie De Ceulaer was jarenlang actief als zelfstandig consultant, bestuurder en interim-cfo. Daarnaast was ze aan de slag als cfo bij onder andere Fortino Capital, Nova Natie en Unifiedpost. Ze begon haar carrière als auditor en consultant bij Pwc.