Privacyverklaring

Mbrella krijgt forse kapitaalinjectie van D’Ieteren

27 september 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
de oprichters van Mbrella (vlnr): Audrey Stampaert (head of growth), Amaury Gerard (ceo), Quinten Vandermeulen (head of product), David Nguyen (cto)

D’Ieteren zorgt voor een kapitaalverhoging van zes miljoen euro voor start-up Mbrella. Die investering moet het mogelijk maken een complete oplossing te ontwikkelen voor bedrijven die hun elektrische bedrijfswagens efficiënter willen beheren.

Mbrella is een hr-platform dat zich tot nu volledig richtte op geautomatiseerd beheer van het mobiliteitsbudget voor bedrijfswagens, openbaar vervoer, fietsen en de kostenafhandeling van dat geheel. De grote troef van de start-up is de naadloze verbinding met het payrollsysteem van de klant.

Vanaf half september vergroot Mbrella zijn aanbod aanzienlijk met consultingactiviteiten rond hedendaagse mobiliteit, elektrificatie van het voertuigenpark, laadinfrastructuur, enzovoort. De komst van Mob Box zorgt voor een volledig dienstenaanbod, met de focus op rapportering en analyse van kosten en CO2-uitstoot. Mob Box is ook actief in Frankrijk.

Uitbreiding softwareplatform

Audrey Stampaert, medeoprichtster van Mbrella: “Naast die volledige service zullen we ook het softwareplatform van Mbrella uitbreiden. We weten uit vragen van klanten dat ze vooral worstelen met de afrekening van de laadkosten voor elektrische bedrijfswagens. Mbrella zal hier straks een sleutelrol spelen door gegevens te verwerken om een beter inzicht te krijgen in de energiemix van werknemers (thuis of op de werkplek opladen, publieke opladers, superchargers, enzovoort). Daarnaast bouwen we aan oplossingen om bedrijven te helpen hun milieu-impact te meten voor woon-werkverkeer en tegelijkertijd een effectieve controle te behouden over hun mobiliteitsgerelateerde uitgaven.”

Meer ontwikkelaars nodig

“Daarvoor hebben we in de eerste plaats een aantal extra ontwikkelaars nodig die we in dienst zullen nemen. Tegelijk versterken we het commerciële team”, vervolgt Audrey Stampaert.

De kapitaalinjectie van D’Ieteren is de tweede voor Mbrella. Ook het zaaikapitaal van 2,5 miljoen euro kwam van D’Ieteren, dat daarmee de grootste aandeelhouder was, naast het vierkoppige managementteam. Zowel Mob Box als Mbrella maakten deel uit van de start-upstudio Lab Box van D’Ieteren.