Privacyverklaring

‘Buy now pay later’ voor multinationals

9 januari 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
PhotoMix Company via Pexels

Allianz Trade, Santander CIB & Two ontwikkelden samen een nieuwe b2b-buy now pay later (BNPL)-oplossing voor multinationals. Die moet de online-b2b-handel voor grote bedrijven ondersteunen.

Allianz Trade, Two, het b2b-e-commerce-betalingsplatform, en Santander Corporate & Investment Banking (CIB), een specialist in handelsfinanciering, zijn een partnerschap aangegaan om de eerste wereldwijde b2b-buy now pay later (BNPL)-oplossing voor grote multinationale ondernemingen aan te bieden. Dit is het eerste partnerschap van deze aard. De bedrijven hebben de ruim honderd jaar ervaring van Allianz Trade op het gebied van kredietverzekeringen gecombineerd met de geavanceerde b2b-BNPL-technologie van Two en de competenties en expertise van Santander CIB in werkkapitaaloplossingen op maat, met een omzet van meer dan driehonderd miljard euro.

Samenwerking fintech, bank en verzekering

Het resultaat moet de wereldwijde online-b2b-handel ondersteunen. Ondernemingen kunnen zakelijke klanten bij het afrekenen meteen uitgestelde betaling aanbieden. Met een enkele API-integratie, mogelijk gemaakt door Two, financiert Santander CIB vooruitbetalingen aan verkopers en kredietvoorwaarden aan zakelijke klanten wereldwijd, terwijl Allianz Trade de hele waardeketen beschermt tegen wanbetalingsrisico's (bijvoorbeeld kredietrisico's). Verkopers krijgen wereldwijde ondersteuning in meerdere valuta's om de noodzaak van complexe bedrijfsmodellen met meerdere aanbieders op het gebied van technologie, handelsverzekeringen en handelskrediet drastisch te verminderen.

“We zijn erg trots om samen met Two en Santander CIB een complete oplossing voor uitgestelde betaling voor b2b-e-commerce te bieden, wereldwijd. Doel is grote ondernemingen in staat stellen hun onlineverkoop te ontwikkelen door uitgestelde betalingen aan bestaande en nieuwe klanten aan te bieden, zonder dat ze worden geconfronteerd met wanbetalingsrisico's, terwijl ze profiteren van onmiddellijke en gegarandeerde betalingen. Het is een bedrijfsklare oplossing die het beste van onze drie bedrijven combineert, eenvoudig op te zetten is en zowel de omzet als de gebruikerservaring verbetert”, verklaart François Burtin, global head of e-commerce bij Allianz Trade.

Ontwikkeling van online-b2b-handel

Allianz Trade en Two werkten eerder dit jaar gezamenlijk aan een b2b-BNPL-oplossing voor kmo’s in het VK, terwijl Allianz Trade en Santander tegelijkertijd werkten aan grote BNPL-projecten. Het hoogste segment voert momenteel grote onlineprojecten uit om de b2b-e-commerceverkoop te verhogen en de marges te verbeteren. Ze missen echter de technologie voor directe en naadloze betalingen om de b2b-verkoop op mondiaal niveau te faciliteren.

“Bij Two streven we ernaar om b2b-ondernemers in staat te stellen naadloos te bestellen en te kopen, terwijl we de operationele processen voor verkopers wegnemen en automatiseren. Voor zakelijk kopen bestaat geen uniforme aanpak. Ons product stroomlijnt de belangrijkste stappen in het traject (bijv. onmiddellijke aanmelding, bestelling, acceptatie, factuurdistributie, betalingen, afstemming), zodat verkopers doen waar ze goed in zijn, terwijl wij de pijnpunten van reductie, vastlegging van werkkapitaal, risico's en handmatige werkzaamheden wegnemen. Onze ambities liggen op wereldniveau, dus hebben we besloten om ons partnerschap met Allianz Trade verder uit te bouwen door samen te werken met Santander CIB. Zo creëren we een unieke en innovatieve oplossing voor grote bedrijven”, besluit Stavros Tamvakakis, medeoprichter van Two.