Privacyverklaring

Speos gaat strategisch partnerschap aan met B2boost

2 januari 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Foto Kindel Media

Speos, een dochteronderneming van Bpostgroup en specialist in documentbeheer, heeft een overeenkomst getekend om een minderheidsbelang te nemen in B2boost. Dat is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in het digitaliseren van bedrijfsprocessen.

Door de krachten te bundelen met B2boost speelt Speos in op de marktvraag naar uitwisseling van elektronische gegevens en procesautomatisering. Via dit partnerschap wil het b2b-klanten helpen om hun administratieve processen verder te digitaliseren. Zo kan het ook de wettelijk geplande migratie van papier naar EDI (uitwisseling van elektronische gegevens) begeleiden. “De klanten van Speos kunnen nu onze oplossingen gebruiken om hun gegevensstromen verder te automatiseren door er de scope van uitwisseling tussen bedrijven in op te nemen”, zegt Gilles Collet, ceo van B2boost. “Onze klanten kunnen op hun beurt terecht bij Speos voor alle oplossingen voor het beheer van financiële en administratieve documenten.”

​Nieuw platform

B2boost heeft een platform ontwikkeld dat een oplossing biedt voor de wettelijke dematerialisatie van facturen en de automatisering van supplychainuitwisselingen (EDI en andere protocollen). Speos verwerkt uitgaande documentenstromen, van productie tot distributie, op alle dragers, van papier tot elektronisch. Het bedrijf is opgericht in 1985 en in 2001 opgenomen in de Bpostgroup. Speos stelt 225 personen tewerk. Sinds 2008 is B2boost gespecialiseerd in het automatiseren en digitaliseren van uitwisselingen tussen bedrijven, met als doel de efficiëntie en cashflow van zijn klanten te verbeteren.