Privacyverklaring

Visma neemt Silverfin over

26 september 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Merete Hverven, CEO van Visma.

De overname van Silverfin vergroot de aanwezigheid van Visma in de Belgische softwaresector aanzienlijk. Het versterkt ook de vooraanstaande positie van de groep op het gebied van cloudaccountingsoftware.

“Silverfin geeft accountants de technologie en tools die ze nodig hebben om succesvoller te zijn, zowel voor zichzelf als voor hun klanten. Dat maakt Silverfin een perfecte match voor ons. We kijken ernaar uit om hun groei te ondersteunen en verder te versnellen”, zegt Merete Hverven, ceo van Visma.

Zevende overname in België

Silverfin wordt de zevende overname van Visma in de Belgische bedrijfssoftwaresector sinds het bedrijf in 2020 voor het eerst ons land betrad met de aankoop van Yuki. Sindsdien zijn ook Belgische bedrijven als Syneton, UseItGroup, ionProjects, TeamLeader en Beeple toegetreden tot de groep.

Silverfin is een cloudnativeleverancier van post-accountingsoftware, inclusief boekhoudkundige voorbereiding en gerelateerde workflows. Het bedrijf werd opgericht in 2013 en heeft zijn hoofdkantoor in Gent. Silverfin heeft een sterke basis van internationale klanten, waaronder de Big 4.

Silverfin's platform stelt accountants in staat om hun efficiëntie, concurrentievermogen en winstgevendheid te verbeteren in compliance- en rapportagediensten. Het ondersteunt de ontwikkeling en levering van nieuwe adviesdiensten. De meeste van de bijna 850 directe klanten van het bedrijf zijn accountantskantoren. Het platform heeft bijna 320.000 eindklanten.

Mijlpaal

“Dit is een enorme mijlpaal voor Silverfin. In de loop der jaren hebben we het geluk gehad dat heel wat organisaties met Silverfin wilden samenwerken. We hebben Visma leren kennen en hebben een gemeenschappelijke visie op ondernemerschap, technologische innovatie en klantgerichtheid. Het Silverfin-product zal nu gedistribueerd worden naar veel meer accountants”, zeggen Tim Vandecasteele en Joris Van Der Gucht, medeoprichters van Silverfin.

“De transactie is een ongelooflijke kans voor het hele team van Silverfin. Visma is een van de grootste en meest succesvolle cloudsoftwarebedrijven ter wereld en we delen een sterke culturele fit. Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan de digitalisering van het accountantsberoep in Europa en daarbuiten”, zegt Lisa Miles-Heal, ceo van Silverfin.