Privacyverklaring

Gilles Delarue wordt nieuwe CFO van Rhenus Group

14 augustus 2024
Tekst
Matthias Van Vanheerentals
Beeld
Gilles Delarue by Rhenus Group

Rhenus Group heeft Gilles Delarue benoemd als nieuwe CFO en lid van de raad van bestuur. Hij heeft uitgebreide leiderschapservaring binnen de Rhenus Group. Vanaf 1 september volgt hij Egbert Bernsmeister op. Die laatste verhuist naar zusterbedrijf Saria als CFO onder de Rethmann Group.

In zijn nieuwe functie zal Gilles Delarue leiding geven aan de financiële divisie van de Rhenus Group, waaronder M&A, finance, controlling, corporate development, legal, compliance en verzekeringen. Voortbouwend op zijn uitgebreide ervaring in financieel management zal de nieuwe CFO ervoor zorgen dat de Rhenus Group financiële stabiliteit en duurzaamheid handhaaft. "Ik ben enthousiast om het langdurige succesverhaal van Rhenus als familiebedrijf voort te zetten en ons ambitieuze groeitraject verder te dragen”, zegt Gilles Delarue. “Met het voorrecht om een sterke organisatie van Egbert over te nemen, heb ik er vertrouwen in dat we samen met ons uitzonderlijk bekwame team de assetsvoor toekomstige generaties zullen beschermen.”

Gepassioneerde leider

Gilles Delarue bekleedt momenteel verschillende belangrijke managementfuncties binnen de Rhenus Group, waaronder group head of compliance en head of group shareholdings international. “Al bijna twee decennia ken ik Gilles als een gepassioneerde leider en uitstekend financieel adviseur”, zegt Tobias Bartz, ceo en voorzitter van de Rhenus Group. “Hij zal een uitstekende aanvulling zijn voor onze raad van bestuur en onze groeistrategie met succes vertalen in consistente financiële plannen. Hij begrijpt en belichaamt ons DNA en onze waarden, waardoor hij ideaal geschikt is voor zijn nieuwe rol als CFO in een familiebedrijf. Zijn nieuwe functie verbetert niet alleen de resultaten, maar maakt ons bedrijf ook toekomstbestendig voor de komende generaties."

Financieel expert

Ook Marco Schröter, voorzitter van de raad van toezicht van de Rhenus Group, is tevreden met de komst van Gilles Delarue. "Het is een zeer ervaren leider met meer dan vijftien jaar achtergrond binnen de Rhenus Group. Zijn internationale ervaring en diepgaande kennis van het DNA van ons bedrijf, de strategische groeidoelstellingen en de uitdagingen maken van hem de geknipte persoon voor de functie.” Gilles Delarue heeft een uitgebreide managementervaring van zijn tijd bij Saria, waar hij sinds 1998 belangrijke functies bekleedde. Hij behaalde in 1997 een diploma bedrijfskunde aan de Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf en begon daarmee een opmerkelijke 30-jarige carrière als financieel expert bij toonaangevende internationale bedrijven.

Opvolger als CFO

Gilles Delarue volgt Egbert Bernsmeister op, die meer dan 13 jaar als CFO en lid van de raad van bestuur van de Rhenus Group verantwoordelijk was en nu overstapt naar de functie van waarnemend CFO bij Saria. Naast zijn nieuwe functie als CFO bij Saria zal hij zijn expertise ook in andere belangrijke domeinen van de Rethmann Group benutten, bijvoorbeeld als toekomstig lid van de raad van bestuur.

“Ik wil namens de hele Rhenus Group onze CFO, Egbert Bernsmeister, bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan de winstgevende groei van Rhenus”, zegt Marco Schröter. “Zijn toewijding was een drijvende kracht achter onze transformatie van een op Europa gericht bedrijf tot de wereldwijde logistieke leider die we vandaag zijn.”