Privacyverklaring

Hans van Slooten is cfo van Randstad Group Belgium

7 februari 2023
Tekst
Peter Ooms

Na het vertrek van Isabelle Van Iseghem naar Moore Belgium heeft Randstad België een waardige vervanger gevonden in de eigen holding. Hans van Slooten, tot voor kort division chief financial officer, is intussen cfo van de Belgische organisatie.

Hans van Slooten is een echte ancien in de Randstad-organisatie. Hij werkt al sinds 1995 in verschillende functies en afdelingen van de Randstad Holding. Belangrijke mijlpalen in zijn loopbaan zijn de periodes als cfo van zowel Nederland als Duitsland. “De voorbije maanden werkte ik ook al als waarnemend cfo in België. De ceo van de Belgische organisatie Herman Nijns heeft me gevraagd om de functie permanent op te nemen. Dat past goed bij mijn eigen ervaring en ambitie. Het is weer een ander land, een andere omgeving en een nieuwe uitdaging. Ik kijk er heel erg naar uit”, zegt Hans van Slooten.

Hans van Slooten blijft in Nederland wonen, maar gaat wel ‘op kot’ in België, om hier drie dagen aanwezig te zijn. “Met het moderne hybride werken is het intussen heel gewoon in ons bedrijf om ook een aantal dagen van thuis uit aan de slag te gaan.”

Effect indexatie op economie

Zijn grootste uitdaging is omgaan met de huidige economische ontwikkelingen. “De forse verhoging van de lonen met meer dan tien procent in België zal hoe dan ook een effect hebben op de economie. Dat moeten wij zeer goed in de gaten houden. Zoals alle uitzendkantoren voelen wij de veranderingen in de economische cyclus vaak als eerste. Het komt er dan op aan om snel te schakelen en de beschikbaarheid van uitzendkrachten terug te schroeven of op te schalen in functie van de vragen van klanten. Dat is de kern van ons métier. Dat basisprincipe is hetzelfde in alle landen, maar ik merk dat de politiek hierop anders reageert in België dan in Nederland of Duitsland. In dat laatste land is dat trouwens nog een stuk strikter: uitzendkrachten hebben daar dezelfde rechten als vast personeel”, zegt Hans van Slooten.

ESG

Ten slotte ziet hij ook de druk inzake ESG (Environment, Social, Governance) toenemen in het bedrijf. “Het is zaak van de hele organisatie om hierop goed in te spelen. De financiële afdeling heeft de specifieke verantwoordelijkheid om de rapportering over deze thematiek in goede banen te leiden.”