Privacyverklaring

Michel Haesendonckx maakt promotie

15 juli 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Michel Haesendonckx

Michel Haesendonckx ging op 1 juli aan de slag als global functional lead voor de office of the cfo-portfolio van SAP. Daar maakt hij deel uit van het wereldwijde leadership team.

“Ik had daarvoor ook al een globale verantwoordelijkheid, maar nu zal ik me volledig focussen op de contacten met de cfo’s bij onze klanten, prospecten en het brede finance-geörienteerde ecosysteem. Historisch is SAP als softwarebedrijf erg vaak in contact met de cio. Maar intussen passen we onze aanpak aan zodat cfo’s kunnen genieten van een oplossing die perfect is aangepast aan hun vereisten.

Het komt er dus op aan om een architectuur samen te stellen uit specifieke onderdelen zoals een ERP, treasury management, cashoplossing, de opvolging van duurzaamheidsdata, kostenbeheer, revenue recognition, enzovoort. Telkens in de specifieke context van elke klant. Waar mijn vorige functie eerder marketinggericht was, zal ik nu veel meer focussen op de succesvolle oplossingen voor de klanten,” zegt Michel Haesendonckx.

Meer reizen

Dat past in de filosofie van SAP na onder meer de lancering van SAP S/4HANA om meer oplossingen via de cloud aan te bieden en niet meer uitsluitend een licentie te verkopen met een onderhoudscontract. “Daar hoort vanzelfsprekend bij dat klanten intekenen op een abonnement op onze oplossingen dat ze na verloop van tijd weer kunnen verlengen of opzeggen. We moeten er nu meer voor zorgen dat ze tevreden zijn over hun SAP-toepassingen en hun abonnement verlengen,” aldus Michel Haesendonckx.

Met zijn promotie zal hij nog meer in het hoofdkantoor in het Duitse Walldorf verblijven. “Ik zal meer reizen om de persoonlijke contacten te onderhouden met klanten. In de praktijk valt het mee omdat er heel wat vergaderingen online verlopen,” blikt Michel Haesendonckx vooruit.

Michel Haesendonckx is intussen acht jaar aan de slag bij SAP. Destijds kwam hij van Delaware Consulting na een korte periode bij Pacorini. Daarvoor had hij al acht jaar voor SAP gewerkt. Hij begon zijn carrière als external auditor bij KPMG.