Privacyverklaring

Thad Huston wordt cfo en coo van Galapagos

16 juni 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Thad Huston (links) en Paul Stoffels (foto: Kite en Galapagos)

Galapagos heeft op 15 juni de benoeming aangekondigd van Thad Huston als chief financial officer en chief operating officer. Hij start op 1 juli. Hij maakt de overstap vanuit Kite, een dochteronderneming van Gilead.

"Thad Huston is een internationaal erkend leidinggevende, met een sterk netwerk. Met zijn drie decennia ervaring in de gezondheidssector brengt hij een schat aan ervaring en diepgaande kennis van financiën en operationeel beheer mee", aldus Dr. Paul Stoffels, ceo en voorzitter van Galapagos.

"We zijn ervan overtuigd dat de strategische en operationele expertise van Thad Huston, ook op het vlak van celtherapie, uitstekend aansluit bij ons bedrijf en ons helpt bij het uitvoeren van onze R&D- en business development-strategie in onze focusgebieden immunologie en oncologie."

Internationale ervaring

Thad Huston is momenteel global head of finance and corporate operations bij Kite, een aanbieder van celtherapie. Voor zijn periode bij Kite was hij cfo bij LivaNova, een beursgenoteerd bedrijf dat gespecialiseerd is in medische hulpmiddelen, actief in meer dan honderd landen.

Voordien werkte hij meer dan 25 jaar bij Johnson & Johnson. Hij bekleedde er leidinggevende financiële functies in de VS, China, België, Rusland en Hongarije. Hij hielp het bedrijf bij het opzetten van het R&D-innovatiemodel en speelde een rol in het versnellen van de productpijplijn. Dit gebeurde met gerichte groeistrategieën, investeringen in innovatie, business development en verbeterde productiviteit.

Potentieel realiseren

"Ik ben erg enthousiast om bij Galapagos te starten en samen met Paul en het team het volledige potentieel van het bedrijf te mogen realiseren", aldus Thad Huston. "Met zijn groeiend portfolio in oncologie en immunologie, een Europese commerciële infrastructuur en een solide balans, bezit het bedrijf de fundamenten om zijn missie te realiseren: het leven van patiënten verbeteren en tegelijkertijd waarde creëren voor zijn stakeholders."