Privacyverklaring

Thomas Bosschem is cfo van Reazn

16 mei 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Thomas Bosschem

Sinds februari dit jaar is Thomas Bosschem cfo van de producent van zinklegeringen Reazn.

De Luxemburgse groep Reazn heeft zijn belangrijkste productievestiging in Kruisem bij Waregem, waar het zinklegeringen produceert op basis van afvalstromen. Op die manier bouwt het aan een toekomst in de circulaire economie, door afvalstromen van de klanten én andere industrieën te recycleren tot producten die evenwaardig zijn aan die uit zinkertsen. In Luxemburg bevindt zich het shared service centre voor sales, aankoop en finance.

Transfer pricing en taks

“Ik werk voornamelijk vanuit de vestiging in Kruisem, waar we momenteel een nieuw kantoorgebouw optrekken. Als cfo concentreer ik me in de eerste plaats op de verdere professionalisering van de financiële functie na een periode van snelle groei. Thema’s als transfer pricing en taks worden bijvoorbeeld belangrijker voor de groep. Ook hedging om de schokken in de metaalprijs op te vangen, is een aandachtspunt. Daarnaast zorg ik voor de financiële kant van de investeringen. Reazn werkt volop aan de toekomst met nieuwe, gepatenteerde technologieën.”

Duurzaamheidsrapportering

“Ten slotte is het mijn taak om het bedrijf klaar te maken voor de verplichte duurzaamheidsrapportering. Als groot bedrijf moeten we vanaf het boekjaar 2025 de niet-financiële duurzaamheidsrapportering integreren in onze managementrapportering. Daarvoor hebben we een goede basis: het bedrijf werkt al volgens de principes van het UN Global Compact en haalt ook al het platinacertificaat van Ecovadis. Toch blijft er nog heel wat werk op de plank om tegen eind 2024 rond te zijn”, zegt Thomas Bosschem.

Agrifirm

Hij werkte tot begin dit jaar voor de Nederlandse Royal Agrifirm Group, een coöperatie van meer dan tienduizend Nederlandse boeren. “Je kan het vergelijken met het Belgische Arvesta, maar dan op een meer internationale schaal. Daar was ik verantwoordelijk voor de Emea-regio en voor M&A op groepsniveau. Ik kreeg de kans om op 37-jarige leeftijd cfo te worden in een mooi, groeiend en toekomstgericht bedrijf en dat wilde ik niet laten liggen”, besluit Thomas Bosschem.