Privacyverklaring

Cfo Lieve Logghe van Euronav wordt ceo ad interim

16 mei 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Koen Fasseur

De raad van toezicht van Euronav nv kondigt aan dat haar ceo, Hugo De Stoop, in onderling overleg en met onmiddellijke ingang vertrekt. Hij blijft wel beschikbaar als senior adviseur tot de aanstelling van een permanente opvolger.

Het ontslag speelt zich af in een periode van intense strijd tussen twee grote aandeelhoudersgroepen voor de controle over de tankerrederij. De familie Saverys is het niet eens met de plannen van de Noorse redersfamilie Fredriksen om Euronav en Frontline te fuseren.

Intussen is cfo Lieve Logghe bereid gevonden om de opdracht van interim-ceo op te nemen en toe te zien op de continuïteit van de activiteiten van Euronav. Lieve Logghe kwam in 2020 in het bedrijf en zal ook haar rol als cfo voortzetten. In het bericht meldt de raad van toezicht dat zij “de financiële structuur van Euronav aanzienlijk heeft verbeterd sinds ze toetrad tot de groep”.

Hugo De Stoop : “Ik ben dankbaar dat ik bijna twintig jaar een geweldig bedrijf mee heb helpen opbouwen en daarbij getalenteerde mensen heb mogen ondersteunen. Met een nieuwe raad van toezicht en een sterke vertegenwoordiging van de twee grootste aandeelhouders, is het nu een gepast moment voor Euronav voor een nieuw hoofdstuk in haar ontwikkeling.”

Lieve Logghe kwam onlangs nog aan bod in FDmagazine in het kader van een gesprek over haar financiële team.