Privacyverklaring

Genomineerden IVKM Credit Management Innovation Award 2023 bekend

12 april 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Ludo Theunissen (IVKM) is voorzitter van de jury (foto: Damon Debacker)

Het Instituut voor Kredietmanagement (IVKM) nomineert elk jaar projecten voor de Credit Management Innovation Award. Aividens, POM, Twikey, Legal Square en Credit People in samenwerking met Purpose staan op de shortlist.

De winnaar van deze prestigieuze prijs wordt op donderdag 20 april bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens Credit Expo 2023 in De Montil in Affligem. Daar presenteren de kandidaten hun innovatieproject voor de jury van het IVKM. Alle bezoekers van Credit Expo kunnen die presentaties bijwonen.

De IVKM Credit Management Innovation Award is bedoeld voor personen en organisaties die met succes een innovatieproject hebben afgerond dat heeft geleid tot een aantoonbare positieve doorbraak op het vlak van kredietmanagement. De onafhankelijke jury bestaat uit het bestuur van het Instituut voor Kredietmanagement onder voorzitterschap van professor Ludo Theunissen. Volgende vijf projecten zijn genomineerd (in willekeurige volgorde).

Aividens

Aividens is een financiële SaaS-oplossing die artificiële intelligentie toepast op bedrijfsgegevens om betalingsproblemen van klanten te voorspellen, te segmenteren en op te lossen. De innovatie komt voort uit het vermogen het betalingsgedrag van klanten te analyseren, en te voorspellen wanneer klanten hun facturen zullen betalen.

POM

Sinds eind 2022 kunnen burgers eenvoudig en volledig digitaal een afbetalingsplan opstarten voor verkeersboetes en strafrechtelijke boetes via het Just-on-web-platform. FOD Justitie doet hiervoor een beroep op de betaaldiensten van POM. De betaling kan gespreid worden over maximaal zes maanden. De burger kiest zelf de maandelijkse vervaldag .

Twikey

Twikey ontwikkelde samen met Tango, onderdeel van Q8, een nieuwe alles-in-éénoplossing voor automobilisten om slimmer, makkelijker en goedkoper te reizen. Q8 en Twikey werken al geruime tijd samen om transacties van zakelijke tankkaarten te innen via b2b-domiciliëringsmandaten.

Legal Square

Legal Square is een nieuw cloudplatform dat inzet op verregaande automatisatie van het invorderingsproces, zowel minnelijk als gerechtelijk. Het is het eerste platform dat toelaat zelf verschillende invorderingspartners digitaal samen te brengen in een eigen cloud-ecosysteem. Het kan de workflow naar én tussen de partners volledig op maat automatiseren.

Credit People & Purpose

Purpose ontwikkelde een meetlat voor maatschappelijk verantwoord incasseren (MVI) met Bol.com. Dat bedrijf gaat het systeem in België gebruiken in samenwerking met Credit People. De MVI-meetlat laat het bedrijf toe om naast de huidige situatie ook de gewenste situatie te definiëren. Zo ontstaat een helder inzicht in het pad naar het gewenste kredietmanagementbeleid.

De uitreiking van de vierde IVKM Credit Management Innovation Award vindt plaats op donderdag 20 april 2023 om 17.00 uur in de netwerkruimte van Credit Expo tijdens het afsluitende happy hour.