Privacyverklaring

Leslie Van den Branden is managing partner van Grant Thornton Belgium

29 juni 2023
Tekst
Peter Ooms

Grant Thornton Belgium heeft een nieuwe managing partner. Vanaf 1 juli neemt Leslie Van den Branden die rol over van Ria Verheyen, die sinds 2019 managing partner was.

“Ik ben erg gemotiveerd om die rol nu op te nemen”, vertelt Leslie Van den Branden, kersvers managing partner bij Grant Thornton Belgium. “We gaan het goede werk van Ria en het managementteam van de afgelopen jaren met dezelfde gedrevenheid verderzetten. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de juiste strategische keuzes hebben gemaakt.”

Voorzitter managementcomité

Leslie Van den Branden zit als managing partner het managementcomité voor, dat samengesteld is uit zes directieleden: Frederik De Graeve (marketing & communication), Mark Ernots (people & culture), Aman Kuderbux (IT & technology), Gunther Loits (quality & risk management) en Sigrid Viselé (finance).

Leslie Van den Branden (50) heeft ruim 25 jaar ervaring in fiscaliteit, meer specifiek in transfer pricing en internationale fiscaliteit. Hij begon zijn carrière bij KPMG en was daarna actief bij De Witte-Viselé & Associates (DWVA).

Sinds 2019 is hij naast partner ook head of people & culture bij Grant Thornton, waar hij nu de rol van managing partner zal vervullen. Samen met de vijf andere leden van het managementcomité neemt hij de dagelijkse leiding over een team van meer dan 220 medewerkers, verspreid over kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent, Doornik, Jumet en Turnhout.

Achtergrond

Leslie Van den Branden studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en volgde daarna een postgraduaat Fiscaal Recht aan EHSAL. Hij begon zijn carrière in 1994 als consultant bij KPMG. In 2008 vervoegde hij het nichekantoor De Witte-Viselé & Associates (DWVA) als partner. DWVA ging in 2017 op in Grant Thornton Belgium, waar Van den Branden in 2019 head of people & culture werd.