Privacyverklaring

Nikolas Rosseel is de nieuwe Group CFO van Ahlers Logistics

17 juli 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Nikolas Rosseel by Nicolas Herbots

De benoeming is de laatste stap in de overdracht van de cfo-functie van Carl Peeters naar Nikolas Rosseel.

Nikolas Rosseel is sinds begin juli de nieuwe Group CFO van Ahlers Logistics. Hij neemt zo de plaats in van zijn voorganger Carl Peeters die zich voortaan beperkt tot taken in de holding van de familie Leysen, eigenaars van Ahlers. “Ik was tot dan actief als director finance & administration, waarbij ik me vooral concentreerde op de controllingfunctie en enkele opdrachten op het vlak van corporate finance. Nu komt er het dagelijkse beheer van de financiële afdeling bij. Inclusief de boekhouding en rapportering, met de extra verantwoordelijkheid voor het juridisch departement en IT,” vertelt Nikolas Rosseel aan FDmagazine.

Vlekkeloze transitie

Een goede voorbereiding zorgde voor een onberispelijke overdracht van de taken. Er was voldoende tijd voor alle medewerkers om zich aan te passen aan de nieuwe verantwoordelijkheden. “De samenwerking met Carl Peeters is altijd bijzonder hartelijk geweest. Dat heeft er mede voor gezorgd dat de transitie vlekkeloos is verlopen. Het komt er op aan om elkaar te helpen en wederzijdse successen te gunnen. Dat is finaal gunstig voor het bedrijf. Ik ben Carl heel dankbaar voor de samenwerking,” erkent Nikolas Rosseel.

Artificiële intelligentie

De nieuwe verantwoordelijkheid biedt meteen enkele nieuwe opportuniteiten. Nikolas Rosseel: “Ik kijk uit naar de samenwerking met de nieuwe IT-director die net is aan de slag gegaan. We hebben plannen om een stap vooruit te zetten door onze infrastructuur aan te passen. Dat biedt ons meer inzichten over onze business. Dat genereert een positieve impact op de dienstverlening aan onze klanten.

Ik wil er ook over waken dat we met Ahlers Logistics de boot van de artificiële intelligentie niet missen. We hanteren daarbij een dubbele aanpak. Enerzijds zullen we onze medewerkers aanmoedigen om meer gebruik te maken van AI. We zullen het bewustzijn vergroten, opleidingen geven en Copilot licenties voorzien voor de geïnteresseerde medewerkers. We moedigen individuele experimenten aan en organiseren sessies om ervaringen te delen. Zo komen we tot beste praktijken. Tegelijk weten we dat AI maar goed rendeert als de onderliggende data op orde zitten. Daar kunnen we nog stappen zetten.”

Carrière

Nikolas Rosseel werkt intussen al bijna negen jaar voor Ahlers met daarbij ook een periode als finance director voor Rusland. Daarvoor heeft hij ervaring opgedaan als project finance manager voor meerdere internationale opdrachten bij Deme. Hij startte zijn carrière bij Media Markt.