Privacyverklaring

Oplichters doen zich voor als medewerkers van de FSMA

30 mei 2023
Tekst
Peter Ooms

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor oplichters die haar naam en logo misbruiken om consumenten te misleiden en recoveryroomfraude te plegen.

De FSMA heeft vernomen dat oplichters, die zich voordoen als haar werknemers, slachtoffers van beleggingsfraude contacteren met de belofte dat zij hun verloren inleg kunnen recupereren. Om dit te doen, wordt gevraagd een vergoeding te betalen. Dit is recoveryroomfraude.

De oplichters sturen in dit kader deze brief naar hun potentiële slachtoffers:

De oplichters gebruiken volgende e-mailadressen:

  • no-replyfsma@outlook.com,
  • ldavis@finglobalsolution.com en
  • recovery@tfsma.com.

E-mails die afkomstig zijn van dergelijke e-mailadressen worden niet verstuurd door de FSMA en moeten als frauduleus worden beschouwd.

De organisatie raadt consumenten die een e-mail ontvangen vanuit een dergelijk e-mailadres aan om hier niet op te reageren en deze e-mail te verwijderen.

De fraudeurs maken misbruik van de FSMA-identiteit in een poging hun slachtoffers geld afhandig te maken of informatie te ontfutselen. De FSMA heeft die informatie dan ook overgemaakt aan de gerechtelijke autoriteiten.

Oplichters doen zich voor als medewerkers van de FSMA

De FSMA raadt de consumenten aan uitermate voorzichtig te zijn als zij ongevraagd worden gecontacteerd, en vooral niet in te gaan op de vraag om geld over te maken. De FSMA is geen financiële instelling en biedt consumenten geen financiële diensten of producten aan. Bovendien zijn financiële toezichthouders niet bevoegd om verloren beleggingen terug te vorderen. Zij zullen slachtoffers van beleggingsfraude daarvoor nooit contacteren. Tot slot benadrukt de FSMA dat ze consumenten nooit vraagt om hun financiële gegevens over te maken of om te betalen voor bepaalde diensten. Bij de minste twijfel kan u altijd rechtstreeks contact opnemen met de FSMA via het contactformulier voor consumenten.