Privacyverklaring

Siemens bevordert financieel welzijn van werknemers

5 juni 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Sofie Reygaert

Sofie Reygaert, compensation & benefits consultant bij Siemens, stelt vast dat sollicitanten weinig interesse tonen in aanvullende pensioenen. “Daarom leggen we het zelf uit met concrete voorbeelden en brengen we het onderwerp onder de aandacht bij onze werknemers. Zo versterken we hun financieel welzijn.”

Een studie van Aon toont het belang van aanvullende pensioenen in het rekruteren en behouden van talent. Sofie Reygaert relativeert: “Veel sollicitanten tonen geen diepe interesse in de details van het plan, wat jammer is gezien de grote verschillen tussen pensioenplannen.”

Verschil tussen generaties

Siemens communiceert zelf over hun pensioenplan. Ze leggen het pensioenplan uit met concrete scenario's om de financiële impact duidelijk te maken. Vooral bij hogere profielen en werknemers met meer anciënniteit werkt dit goed. “Voor jongeren is pensioen een ver-van-mijn-bed-show. Zij hechten meer waarde aan tastbare voordelen zoals een bedrijfswagen”, zegt Sofie Reygaert. “Veel jongeren verwachten weinig van de huidige pensioenvoorzieningen. Naarmate werknemers hun pensioenleeftijd naderen, neemt de interesse echter toe.”

Sofie Reygaert stelt dat flexibele pensioenplannen voor jongere werknemers nuttig zijn, zoals zelfbeleggen. Siemens kiest echter voor collectieve plannen en bepaalt de spelregels, passend bij hun zorgdragende werkgeverspositie.

Financieel welzijn van vandaag en morgen

Het bedrijf organiseert regelmatig infosessies en verstrekt updates over pensioenplannen. “Jaarlijks ontvangen werknemers een total reward statement en overzicht van verzekeraars”, aldus Sofie Reygaert. Ze benadrukt dat communicatie over pensioenplannen duidelijker kan. “Verzekeraars doen hun best, maar er is ruimte voor verbetering. De overheid helpt met meer transparantie via het platform mypension.be. Wij informeren onze werknemers zo helder mogelijk met concrete getallen en scenario's.”

Ze ziet een rol voor Siemens in het verbeteren van de financiële opvoeding van medewerkers. “We willen bijdragen aan hun financieel welzijn, vandaag én morgen”, besluit ze.