Privacyverklaring

Sofie Billiauw aan de slag als administratief directeur bij Meco Group

3 mei 2023
Tekst
Peter Ooms

Na een carrière van zes jaar bij Plopsa Studio 100 maakt Sofie Billiauw de overstap naar Meco Group.

Meco is een voedingsbedrijf dat vooral levert aan de horeca en institutionele klanten, zoals verzorgingstehuizen. Het bedrijf was in oorsprong een leverancier van vlees, maar intussen produceert het ook maaltijden en is het actief als grossier van vis, groenten en andere voedingsproducten. Er zijn 120 medewerkers aan de slag. Meco heeft een vestiging in Oostende en een filiaal in Charleroi.

Meco is het familiebedrijf van de man van Sofie Billiauw, Jurn Van Steenkiste. Samen met zijn tweelingbroer Niek beheert hij het bedrijf met een duidelijke focus op uitbreiding. Door de snelle groei is het nu belangrijk om de volgende stap te zetten op het vlak van professionalisering van de backoffice.

ERP en rapportering verfijnen

“Mijn overstap heeft ook te maken met het nakende pensioen van de huidige administratieve verantwoordelijke, zodat een vervanging hoe dan ook nodig was. Mijn taak is om de backoffice met finance, IT, hr en legal verder te verstevigen. De voorbije jaren waren al grote investeringen gerealiseerd op het vlak van ERP en rapportering. Het is nu mijn taak om dit verder te verfijnen, zodat het bedrijf zich op concrete realisaties kan toeleggen. Ik zal vooral focussen op de functies controlling, budgettering en forecasting. Ook is er nog potentieel om de administratieve stromen verder te optimaliseren”, zegt Sofie Billiauw.

Zij was tot voor kort aan de slag als cfo bij Plopsa Studio 100. Ze blijft liever niet stilstaan bij de voorbije strubbelingen daar en gaat nu voluit voor een nieuwe verantwoordelijkheid in het familiebedrijf. Sofie Billiauw is erkend bedrijfsrevisor en heeft heel wat ervaring opgedaan met audits bij BDO en PWC.