Privacyverklaring

Xavier Malbrancke is cfo van Zoute Grand Prix

24 mei 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Xavier Malbrancke

Xavier Malbrancke maakt de overstap van Plopsa Studio 100 naar Zoute Grand Prix, waar hij de functie van cfo vervult.

Zoute Grand Prix is vooral bekend als vierdaags event begin oktober in Knokke-Heist. Het draait helemaal rond exclusieve auto’s, kunst en lifestyle. Die dagen zijn gevuld met rally’s, GT Tours, auto- en kunstexposities, en veilingen. Vorig jaar kwamen zo’n 450.000 gegadigden een kijkje nemen. Op de veiling werden voor 25 miljoen euro auto’s verkocht. Het bedrijf van de oprichters en broers Filip en David Bourgoo blijft groeien, met onder andere enkele events in Durbuy. Het zet ook de eerste stappen naar het buitenland met de Rallye des Chateaux, die eind juni de Engelse kastelen aandoet.

Zoute Grand Prix Club

Sinds begin dit jaar zijn alle activiteiten van de organisatie ondergebracht in de Zoute Grand Prix Club. Het hart van de Zoute Grand Prix bevindt zich nu in Sluisstraat 77, Knokke-Heist. Hier worden de verschillende evenementen voorbereid. De locatie wordt uitgebouwd tot eventlocatie voor meetings, exclusieve diners, privé- en bedrijfsfeesten tot vierhonderd personen.

Ambitieuze doelstellingen

Xavier Malbrancke is nu aangesteld als cfo van Zoute Grand Prix. “Mijn taak is in de eerste plaats de controlefunctie fors uit te breiden. Controlling, budgettering, forecasting, meerjarige businessplannen opstellen en de resultaten opvolgen: dat zijn mijn belangrijkste taken. Zoute Grand Prix is een groeibedrijf en heeft nog ambitieuze doelstellingen voor de nabije toekomst. Het gaat vooral over bijkomende evenementen en de uitbating van de Zoute Grand Prix Club. De financiële opvolging van die activiteiten, samen met het team, is nu cruciaal”, zegt Xavier Malbrancke.

Tijd voor volgende stap

Tot vorige maand was hij de fixed asset controlling manager van Plopsa Studio 100. “Dat was mijn eerste job. Ik ben bij Plopsa begonnen als accountant en er na zeven jaar geëindigd als controlling manager. Het was een mooie periode voor mij, maar nu werd het tijd voor de volgende stap. De verantwoordelijkheid als cfo in een snelgroeiend bedrijf past helemaal in dat plaatje”, besluit Xavier Malbrancke.