Privacyverklaring

“Zelfs boekhouders kunnen al eens lachen”

3 april 2023
Tekst
Jo Cobbaut

Werkt u in hr? Dan bent u de buik van de organisatie. Uw financecollega daarentegen is het hoofd. Grapje.

Een stand-upcomedian die zowel financiële als hr-managers een lachspiegel voorhoudt, dat wilden we niet missen. Jeron Dewulf kent u misschien als acteur (onder meer in Familie), maar dinsdag stond hij als stand-upcomedian voor een zeventigtal managers. Hij betrok hen onmiddellijk in zijn verhaal via (licht) provocerende vragen.

“U heet Wendy? Oei, het is een wonder dat u hier geraakte, want rekruteerders discrimineren onbewust personen met namen die eindigen op een -y.” Die verraden een lagere sociale achtergrond. Jeron had duidelijk zijn huiswerk gemaakt (hij specialiseert zich in shows voor medewerkers van bedrijven).

Hij trok het allemaal vakkundig op flessen en het publiek bij Xavier genoot. “Wie in de zaal gaat onmiddellijk naar sociale media zodra ze horen dat er een nieuwe collega op komst is? En zoeken mannen dan andere foto’s dan vrouwelijke collega’s?”, zo grijnsde Jeron. “Misschien kan Joeri van IT helpen. Die heeft zelf geen echt leven, maar kan wel snel van iedereen ALLES te weten komen via zijn ICT-tools.”

Wij keuvelden nog na met een brede glimlach en met een heel andere kijk op het kopieerlokaal.