Privacyverklaring

Afas rondt kaap van tien miljoen euro omzet

6 februari 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Machiel den Dekker (foto AFAS)

Dit jaar viert Afas Software zijn kristallen jubileum in België. Het jaarverslag van 2023 toont hoe het bedrijf, ondanks de uitdagingen, een omzetgroei van negentien procent wist te realiseren. Dat bracht de omzet op tien miljoen euro.

Afas is een aanbieder van overkoepelende software zoals ERP, CRM en pakketten voor het beheer van de verschillende bedrijfsprocessen. De afgelopen vijftien jaar heeft Afas belangrijke mijlpalen bereikt. Enkele hoogtepunten zijn de verhuis naar Mechelen, het aangaan van het sponsorschap met KV Mechelen en de overstap naar een nieuwe managementstructuur onder leiding van ceo Machiel den Dekker. Het Clubhuis in Kontich, dat sinds 2021 functioneert als het hoofdkantoor in België, is volledig afgestemd op de behoeften van medewerkers.

Sterke groei en strategische partnerschappen

De groei van het softwarebedrijf is te danken aan de toename van zowel nieuwe klanten als bestaande klanten die hun licenties hebben opgeschaald na de coronacrisis. Veel bedrijven die zich tijdens de pandemie hebben aangepast, verbeteren nu hun bedrijfsvoering en digitaliseren hun processen. Ook hebben klanten behoefte aan schaalbare oplossingen om hun groei bij te houden.

Innovatieve oplossingen zijn diep verankerd in de bedrijfscultuur van Afas. De lancering van Profit 1, met een vernieuwde interface en tal van technologische verbeteringen, is daar een voorbeeld van. Voor de toekomst zijn verdere investeringen gepland voor het integreren van AI en het uitbreiden van koppelingen met andere softwareoplossingen, zoals de geplande koppeling met Attentia.

Stimulerende werkomgeving

Met de focus op duurzaam ondernemen heeft Afas zijn hoofdkwartier – dat cohousingmogelijkheden biedt voor externe bedrijven – geoptimaliseerd. Voorbeelden zijn een betere afvalscheiding, bijenteelt en een composteerapparaat. Verder zijn er nieuwe ruimtes gecreëerd, zoals een meditatieruimte, een gebedsruimte en een kolfruimte. Op deze manier biedt het Clubhuis een stimulerende werkomgeving, die het welzijn en de productiviteit van de medewerkers bevordert.

Goed werkgeverschap

Met de focus op continue verbetering en gefaseerde groei streeft de softwareleverancier ernaar om in 2024 opnieuw een omzetgroei van tien à vijftien procent te realiseren. Met behulp van digitalisering, AI en duurzaamheid wil het bedrijf een inspiratiebron blijven voor andere organisaties op het gebied van goed werkgeverschap, beter ondernemen en CSR.