Privacyverklaring

Meer internationale payroll- en betalingsmogelijkheden

6 juni 2024
Tekst
Matthias Van Vanheerentals
Beeld
Job Van der Voort

Softwareontwikkelaar Remote en betalingsbedrijf Nium hebben de krachten gebundeld om de internationale payroll- en betalingsmogelijkheden op wereldwijde schaal te verbeteren. Het stelt bedrijven in staat om overal ter wereld werknemers en zzp’ers te betalen. De samenwerking start in meer dan twintig markten.

Dankzij de samenwerking kunnen bedrijven nu in nog meer landen hun internationale werknemers in realtime betalen. Via de globale realtime betalingsinfrastructuur van Nium kan Remote zijn klanten multivaluta wallets aanbieden. Ze kunnen deze wallets gebruiken om hun werknemers in meer dan twintig lokale valuta uit te betalen zonder dat ze verschillende lokale bankrekeningen hoeven te openen. Klanten kunnen live interbancaire wisselkoersen tot 24 uur vergrendelen en omzetten om internationale payroll in bulk uit te voeren. Ze kunnen hun werknemers en zzp’ers uitbetalen via flexibele betalingsopties naar bankrekeningen, kaarten en e-wallets in meer dan 220 markten en meer dan 100 realtime corridors.

Twintig markten

De samenwerking gaat van start in meer dan twintig markten in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Azië, waarbij betalingsmodellen worden ondersteund zoals salarisadministratie voor bedrijven en betalingen aan ingehuurd personeel. Dit is het begin van een roadmap voor de twee fintechbedrijven met plannen om in de toekomst meer betaalkanalen, markten en methodes toe te voegen aan het gecombineerde aanbod.

Complexiteit van internationale payroll

Naarmate bedrijven steeds internationaler worden, neemt ook de complexiteit toe om compliant over internationale grenzen heen uit te breiden. “Onze samenwerking met Nium is gericht op het aanpakken van deze complexiteit”, zegt Job van der Voort, ceo en medeoprichter van Remote. “Payroll vormt het hart van elk bedrijf en onze samenwerking geeft klanten nog meer vertrouwen om hun teams internationaal te laten groeien en keer op keer op tijd te betalen, in hun lokale valuta, waar ter wereld ze zich ook bevinden.”

Betalingen

Volgens Prajit Nanu, ceo en oprichter van Nium, is het cruciaal dat – als bedrijven concurrerend willen blijven - bedrijfskritische betalingen zoals payroll niet alleen werken, maar ook goed werken. “En toch blijven bedrijven vertrouwen op verouderde infrastructuur of beperkte oplossingen voor internationale betalingen om hun werknemers en zzp’ers in verschillende landen te betalen. Payroll gaat immers niet alleen over geld. Het gaat er ook om dat werkgevers nieuwe manieren vinden om het vertrouwen van teamleden te verhogen, personeelsverloop te verlagen en tegemoet te komen aan de wensen van steeds diversere, globaal verspreide teams.”