Privacyverklaring

Yuki zet in op toekomst van Peppol e-facturatie met overname Lucy

7 juni 2024
Tekst
Matthias Van Vanheerentals
Beeld
Ellen Sano en Philippe Kimpe

Yuki, een bedrijf gespecialiseerd in geautomatiseerd boekhouden, neemt Lucy over. Dat is een specialist in het verzenden en ontvangen van e-facturen. Deze strategische stap onderstreept Yuki’s geloof in de toekomst van e-facturatie. Daarnaast introduceert Lucy een uniforme werkwijze binnen elk accountantskantoor voor het activeren en beheren van de inkomende Peppol-flow.

Ellen Sano, Managing Director bij Yuki, benadrukt de voordelen van de overname. “Dankzij de overname van Lucy ontzorgen we, geheel los van ons boekhoudplatform, ondernemers en accountants met een innovatieve oplossing voor het ontvangen en versturen van facturen via Peppol. Met deze oplossing kunnen we klanten helpen onafhankelijk van de keuze van hun boekhoudsoftware. We breiden ons aanbod uit en zetten een stap voorwaarts naar een efficiënte en geautomatiseerde toekomst.

Peppol-flow

Daarnaast introduceert Lucy één uniforme werkwijze binnen elk accountantskantoor voor het activeren en beheren van de inkomende Peppol-flow. Op die manier kan de accountant al zijn klanten consistent en in één keer samen activeren en begeleiden. “Als onafhankelijke softwareoplossing koppelen we bovendien met alle boekhoudpakketten in de markt, niet alleen met Yuki”, zegt Philippe Kimpe, oprichter van Lucy. “Daarmee garanderen we een snelle, efficiënte en gebruiksvriendelijke voorbereiding op Peppol, los van de geïmplementeerde boekhoudsoftware.”

Druk voor accountants

De nieuwe Peppol-wetgeving wordt vanaf 2026 in België en vanaf 2028 in de rest van Europa van kracht. “We begrijpen maar al te goed dat dit voor druk voor accountants en urgentie voor ondernemers zorgt”, zegt Ellen Sano. De Peppol-directory telt momenteel 100.000 geregistreerde Belgische bedrijven, met een groei van 38 procent in 2024 tot nu toe. België staat daarmee wereldwijd op de tweede plaats van snelste groeiers op het Peppol-netwerk.