Privacyverklaring

BDO neemt sectorgenoot Cynex over

12 januari 2023
Tekst
Matthias Vanheerentals

BDO België heeft Cynex overgenomen. Met de strategische acquisitie verstevigt BDO België zijn financiële en fiscaal-juridische expertise in Limburg. Het aantal klanten en medewerkers zal groeien.

Door de overname van Cynex groeit BDO in Limburg met vijftig procent qua klanten en collega’s. Het aantal Limburgse medewerkers van BDO groeit na de overname met de helft, van tachtig naar honderdtwintig. Met de overname van Cynex onderstreept BDO zijn ambities om te groeien op het vlak van financiële, fiscale en juridische dienstverlening. “BDO Hasselt is sterk in het adviseren van familiale ondernemingen rond allerhande bedrijfsrisico’s en inzake audit”, zegt Peter Van Laer, ceo van BDO België. “Door de handen in elkaar te slaan met Cynex, een van de sterkste groeiers in het Limburgse accountancylandschap, vergroten we onze slagkracht op het vlak van financiële en fiscaal-juridische dienstverlening in Limburg.”

Limburgs groeiverhaal

Volgens Gert Maris en Alexi Vangerven, partners van BDO Hasselt, is de overname een volgende stap in het Limburgse groeiverhaal van het kantoor. “Met Cynex halen we een hecht en dynamisch team aan boord dat geapprecieerd wordt door ondernemend Limburg. Samen zullen we ons nog sterker verankeren in het Limburgse bedrijfsleven. Om deze ambitie samen met ons in te vullen, komen Kris Verhees en Wesley Clemens als extra vennoten aan boord bij BDO België. Daarmee onderstrepen ze hun geloof in een gezamenlijke groei de komende jaren.”

Groot potentieel

Dirk Vandendaele, managing partner accounting & reporting, benadrukt dat er in Limburg nog een enorm potentieel ligt om verder te groeien. "We zijn net als in Antwerpen en Henegouwen bewust op zoek gegaan naar een sterke partner. Ook in Limburg ligt er nog een enorm potentieel voor financiële consultants die willen meegroeien met de bedrijven die ze assisteren. Belangrijk is dat we dat doen vanuit ons eigen DNA: dichtbij en authentiek. Meteen twee waarden die nauw aansluiten bij de waarden van Cynex en die Cynex tot het groeibedrijf maken dat het vandaag is.”

Warme omgeving

Cynex is de laatste jaren verschillende keren benaderd door diverse spelers in de markt. De gesprekken met BDO voelden voor Cynex meteen juist aan. “De warme omgeving van BDO en onze gedeelde waarden en ambities hebben de doorslag gegeven om met BDO in zee te gaan”, zeggen Kris Verhees en Wesley Clemens, vennoten van Cynex. “Deze overname betekent een volgende stap in het groeiverhaal van Cynex. Een verhaal dat we nu verder schrijven met BDO. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers is BDO de juiste partner. Zowel onze klanten als onze collega’s krijgen extra kansen om zich verder te ontplooien. Klanten kunnen bijkomende ondersteuning en advies verwachten rond complexere en zelfs internationale vraagstukken. Collega’s krijgen de kans te proeven van andere financiële disciplines en hun persoonlijke ontwikkeling nog meer dan vroeger zelf in de hand te nemen.”

Bestaande vestigingen

BDO en Cynex blijven werken vanuit hun bestaande vestigingen aan de Prins Bisschopsingel en de Herkenrodesingel in Hasselt. Cynex zag zijn omzet sinds 2013 elk jaar met 25 procent stijgen. In 2021 nam BDO het Antwerpse accountancykantoor Beirens en Wellens over en in Henegouwen sloot het een partnership met Dekegeleer. BDO viert in 2023 zijn twintigste verjaardag in Hasselt.