Privacyverklaring

Isabel Group verkoopt accountancy activiteiten

30 juli 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Kris De Ryck

Isabel verkoopt accountancy activiteiten aan Wolters Kluwer Tax & Accounting (TAA). Daarmee koopt Wolters Kluwer Tax & Accounting bekende merken als Codabox, Clearfacts en enkele andere toepassingen.

In de afgelopen vijf jaar heeft Isabel Group een bedrijfsactiviteit uitgebouwd die zich richt op het digitaliseren van de accountancy-sector met de producten Codabox (bankrekeninguittreksels, kredietkaartafschriften, loongegevens en e-facturen), ClearFacts (digitalisatie van de documentflow tussen accountants en ondernemers), Clearnox (debiteurenbeheer), en Flowin (e-facturatie API). Deze sector kende de afgelopen jaren een exponentiële groei in een markt die nog in volle consolidatie is.

Om de verdere ontwikkeling van dit krachtige productengamma vorm te geven en de Europese ambities waar te maken heeft Isabel Group een overeenkomst getekend met Wolters Kluwer Tax & Accounting (TAA), een solide speler in het domein van accountancysoftware. Beide partijen beklemtonen dat de continuïteit van de dienstverlening niet in het gedrang komt. Klanten, ongeacht de producten en diensten die zij gebruiken, zullen hier geen hinder van ondervinden.

Focus op veilig betaalverkeer en geverifieerde data

Isabel versterkt hiermee haar focus op betaalverkeer en de veilige integratie daarvan in bedrijfssoftware via haar producten Isabel6 (multibancaire betalingsplatform), Ponto (open banking) en IntelliSuite (fraude-monitoring). Deze oplossingen laten bedrijven toe om met de hoogste beveiliging betaaltransacties af te handelen of financiële data (rekeninginformatie, bankafschriften, enz.) uit te wisselen in een multibancaire setup.

Naast deze core-activiteit lanceerde Isabel recent het nieuwe dataplatform Kube voor de uitwisseling van geverifieerde bedrijfsgegevens.

“Deze herschikking van onze product portfolio laat ons toe om met nog meer focus oplossingen te bieden aan de digitale uitdagingen van onze klanten op vlak van betaaltransacties, geïntegreerd financieel beheer en aanbod van betrouwbare bedrijfsgegevens. Isabel is uitermate goed geplaatst om in co-creatieve mode mee de toekomst te creëren voor Belgische banken, bedrijfswereld en maatschappij”, aldus Kris De Ryck, CEO, Isabel.

Bram Somers, Voorzitter van de Raad van Bestuur, Isabel: “Isabel speelt een fundamentele rol in de Belgische economie, en dat gaan we blijven doen. Onze hernieuwde focus op betalingsdiensten en het aanbieden van geverifieerde data aan bedrijven en instellingen in België bevestigt ons engagement om de multibancaire financiële infrastructuur en diensten nog verder te versterken en innovatie te stimuleren, ten dienste van onze klanten.”