Privacyverklaring

“We kijken naar partners om ons te helpen met AI”

26 oktober 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Evi De Smet (foto Agilitas Group)

“De doorbraak van AI heeft ook bij ons heel wat teweeggebracht. We staan op het punt om een eerste toepassing met artificiële intelligentie te lanceren in samenwerking met Traicie”, zegt Evi De Smet, talent & learning manager van Agilitas Group.

“Het gaat om een talent acquisition-oplossing die ons zal helpen om het manuele werk rond vacatures en sollicitaties te automatiseren. Denk aan het analyseren van cv’s, het opstellen van functiebeschrijvingen, het vergelijken van profielen uit de databank, enzovoort. Het is een eerste stap in een bredere toepassing van AI in onze organisatie. We kijken vooral naar mogelijke partners om ons daarbij te helpen. We rekenen er niet op dat we zelf alle kennis in huis hebben om hierin snel vooruitgang te boeken”, zegt Evi De Smet, talent & learning manager van Agilitas Group.

Inspiratiebron

Op haar afdeling zijn heel wat collega’s die experimenteren met AI-tools zoals ChatGPT. Zelf doet ze enthousiast mee. “Ik zie het als een belangrijke inspiratiebron om ons te helpen de inhoud of de vorm van opleidingen en oefeningen nog te verbeteren. Ook bij het maken van teksten is er al concrete ondersteuning door ChatGPT.”

Geen vertrouwelijke bedrijfsinformatie

De organisatie legt inzake AI wel een aantal beperkingen op die te maken hebben met de vertrouwelijkheid van gegevens. “Medewerkers mogen bijvoorbeeld geen vertrouwelijke bedrijfsinformatie opladen in ChatGPT. De aanpak sluit nauw aan bij die rond GDPR. In huis hebben we intussen twee trainers die ons bijstaan om die gevoeligheden goed te beheren. Die structuur helpt ons ook om het enthousiasme te capteren van sommige medewerkers die snel verder willen gaan en intussen al volop experimenteren met andere tools”, besluit Evi De Smet.