Privacyverklaring

Hr-tech start-up Shyfter haalt 1,1 miljoen euro op

28 april 2023
Tekst
Jo Cobbaut

Shyfter, een start-up die een digitale oplossing ontwikkelde voor personeelsplanning en hr, rondde in april een fondsenwerving van 1,1 miljoen euro af bij zijn investeerders.

Hr- en technologie-experten Lionel Hermans en Vincent Baille stichtten de start-up Shyfter.co in 2019. Ze ontwikkelden een SaaS-platform (software as a service) dat variabele en flexibele personeelsplanning digitaliseert.

Shyfter mikt op kleine en middelgrote bedrijven om hun hr-processen en werktijden te optimaliseren. "Er is echt een gebrek aan hr-tools aangepast aan bedrijven van 25 tot 100 personen dat we snel willen invullen", zo zegt Vincent Baille, co-founder en business development manager.

Meer dan duizend klanten

Het platform integreert functionaliteiten, zoals

  • automatisatie van Dimona-aangiften,
  • de generatie van arbeidscontracten,
  • de integratie van wettelijke beperkingen, of
  • loonstroken opstellen in samenwerking met sociale secretariaten

Naar eigen zeggen heeft de start-up in iets meer dan drie jaar tijd meer dan duizend klanten, (85% in België) voor de planningsoplossing. Het beheert de dagelijkse agenda's van meer dan 35.000 medewerkers, studenten of uitzendkrachten.

Medestichter en ceo Lionel Hermans ziet “dat bedrijven echt in een fase van digitale transitie zitten, vooral op het gebied van planning en hr.” Shyfter heeft sinds 2019 elk jaar zijn klantenbestand en zijn omzet verdrievoudigd.

Frankrijk

De start-up kijkt al naar andere markten. Met vijftien procent Franse klanten is het logisch dat Frankrijk dit jaar in het vizier staat. Andere Europese landen staan al gepland voor 2024 en 2025. "Onze oplossing past zich vrij gemakkelijk aan lokale regels en beperkingen aan. We bouwen nu distributienetwerken met lokale partijen waardoor onze jaarlijkse groei met drie cijfers kan voortzetten", zegt Lionel Hermans, co-founder en ceo.

Geavanceerde technologie

Naast planning biedt de start-up ook oplossingen voor tijdregistratie. Shyfter.co integreert geleidelijk kunstmatige intelligentie in zijn oplossing om geautomatiseerde planningen te genereren, rekening houdend met ziektepercentage, productiviteit, ziekteverzuim en flexibiliteit van de werknemers. Shyfter is nu ook klaar voor de interimsector en arbeidskrachten met vaste werkuren.