Deloitte België heeft in boekjaar 2024 een omzetgroei van 4,4 procent gerealiseerd, met een totale omzet van 819,4 miljoen euro. De gereguleerde sectoren audit & assurance, accountancy en tax & legal, die sterker presteerden dan de adviesdiensten, dragen voornamelijk deze financiële groei. Ceo Rolf Driesen: “Een gezonde toekomst voorzien voor onze maakindustrie blijft een aandachtspunt.”
Ceo Rolf Driesen blijft voorzichtig optimistisch over de toekomst, maar benadrukt dat de sectorale verschillen groot blijven. Zo ondergaan energie- en nutsbedrijven ingrijpende transformaties, terwijl de maakindustrie worstelt met hoge kosten en een onvoorspelbaar vergunningenbeleid. Volgens Driesen is een stabiele langetermijnvisie voor de Belgische industrie essentieel.
De groei in ESG, artificiële intelligentie en data tonen dat de organisatie klaar is om in te spelen op de veranderende behoeften van de markt. Deloitte helpt klanten om AI en big data te integreren voor efficiëntere processen, zoals snellere rapportering en diepere data-analyse.
Op sectorniveau presteerde Audit & Assurance sterk met een groei van 9%, gedreven door mandaten en innovatie in audittechnologie. Accountancy groeide met 5,5% en helpt bedrijven met digitalisering, e-invoicing en outsourcing. Deloitte zette verder in op consulting met een omzetgroei van 1,9%. Vooral digitale transformaties in de financiële sector zorgden voor opdrachten.
Het personeelsbestand steeg tot 5.705 medewerkers, afkomstig uit 87 landen, met een stijgend aandeel vrouwelijke vennoten (25%). Deloitte wil tegen 2030 30% vrouwelijke vennoten hebben. Om zijn ambitieuze groeidoelen te bereiken, blijft Deloitte scherp inzetten op rekrutering van economische, juridische en STEM-profielen, alsook ervaren professionals in technologie, fiscaliteit en strategie.
Op technologisch vlak blijft Deloitte innoveren. De lancering van “PairD”, een interne AI-oplossing die medewerkers helpt efficiënter te werken, als voorbeeld. Deloitte blijft ook investeren in duurzaamheid met de ambitie om tegen 2030 volledig koolstofneutraal te zijn. Initiatieven zoals elektrische mobiliteit, het gebruik van hernieuwbare energie en duurzaam inkopen versterken de focus op een groenere toekomst.
Rolf Driesen: “Een gezonde toekomst voorzien voor onze maakindustrie blijft een aandachtspunt. Een aantal sectoren gaan momenteel door zwaar weer. Hoge energie- en materiaalkosten, de inflatiedruk en het gebrek aan een consistent en voorspelbaar vergunningenbeleid zijn de voornaamste redenen. We merken dat dit veel ondernemers en investeerders grote zorgen baart. We hebben het geluk om in België nog steeds een aantal sterke ecosystemen te hebben zoals de chemie, de bio-tech, de Imec-community, de Gentse tech hub enzovoort. Maar het is essentieel dat de bestaande ecosystemen in ons land beschermd blijven. Zij creëren namelijk enorm veel toegevoegde waarde voor ons land, zowel direct als indirect. Jobs, toeleveranciers en investeringen in R&D verdwijnen als er geen minimum kritische massa aan maakindustrie is. Aan beleidsmakers vraag ik een stabiele, langetermijnvisie uit te rollen voor de industrie in brede zin in België. The time is now.”
Verdoe jij ook te veel tijd met het opvolgen van alle nieuwtjes in je feed? No worries, wij verzamelen alles wat nieuw is in de finance wereld. Al die nieuwtjes komen wekelijks in jouw mailbox terecht.