Privacyverklaring

Itsme neemt spitstechnologie NextAuth over

24 oktober 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Stephanie De Bruyne (foto Itsme)

Itsme neemt het Leuvense bedrijf NextAuth over, gespecialiseerd in multifactorauthenticatie. Met de overname voegt Itsme een belangrijke technologische component toe aan zijn app.

NextAuth, een spin-off van de KU Leuven en Imec, staat bekend om zijn geavanceerde cryptografie. Deze gepatenteerde spitstechnologie wordt alom geaccepteerd als een uiterst veilige manier voor authenticatie.

Jens Hermans, ceo van NextAuth: “We krijgen vaak vragen over het verschil tussen NextAuth en Itsme. Ons antwoord was dat de Itsme-app de ideale klant is voor de technologie die wij hebben ontwikkeld. Dat we onze oplossing nu daadwerkelijk vleugels geven via deze samenwerking, is fantastisch nieuws.”

Uitbreiding van het productaanbod

Dankzij de overname breidt Itsme ook zijn diensten uit naar partners en klanten die op zoek zijn naar authenticatie-oplossingen om in hun eigen applicaties in te bedden. Het gaat bijvoorbeeld om biometrische en wachtwoordloze mobiele multifactorauthenticatie (MFA), geïntegreerd in bancaire applicaties.

“Met de onderzoeksgroep Computer Security & Industrial Cryptography (Cosic) hebben we internationaal een ijzersterke reputatie op het vlak van cryptografie uitgebouwd. Ik ben dan ook zeer verheugd dat technologie die in dit team geboren is, nu een veel bredere toepassing zal kennen door de samenwerking met Itsme”, aldus professor Bart Preneel, die aan het hoofd staat van Cosic.

Belgische alliantie

Met de expertise van NextAuth en de sterke marktpositie van Itsme moeten online-interacties nog veiliger en makkelijker worden voor gebruikers.

“Itsme en NextAuth hebben een gedeelde ambitie: ervoor zorgen dat alle burgers op een veilige en makkelijke manier kunnen inloggen en documenten ondertekenen. Bij beide bedrijven is cyberveiligheid vanaf dag één prioritair. Deze samensmelting is dan ook een logische stap. De verwelkoming van het NextAuth-team, met zijn diepe expertise en gedeelde waarden, kan enkel versterkend werken voor de evolutie van Itsme. Bovendien zijn ook de goede banden met de KU Leuven bijzonder waardevol”, concludeert Stephanie De Bruyne, ceo van Itsme.