Privacyverklaring

Belgische Sticomax neemt Nederlandse DutchTecSource (DTS) over

22 augustus 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Peter Stouwe, Vincent Wunnink, Marco Peeters en Lode De Boe

De West-Vlaamse machinebouwer Sticomax kondigt de overname aan van de Nederlandse sectorgenoot DutchTecSource (DTS).

DTS is een gerenommeerde leverancier op vlak van schroeftechnologie voor machines en productielijnen in de voedingsindustrie en vormt een perfecte aanvulling op het huidig aanbod van Sticomax. Met deze strategische overname plaatst Sticomax zich naast de grootste wereldwijde integratoren en breidt zijn aanbod voor machines, constructies en systemen voor de voedingsindustrie verder uit.

Naar een totaalaanbod na de overname

DTS heeft de voorbije 30 jaar een sterke reputatie opgebouwd dankzij geavanceerde schroeftechnologieën en expertise in thermische processen. Het bedrijf staat wereldwijd bekend om zijn state-of-the-art blancheurs, koelers en cookers, die een cruciale rol spelen in de verwerking van uiteenlopende voedingsproducten, waaronder soja, maïs, zeevruchten en vlees(vervangers).

Met de overname van DTS breidt Sticomax zijn aanbod en marktpositie aanzienlijk uit, waardoor het zich nu kan positioneren als een van de grootste integratoren in de voedingsindustrie. Ondanks de groei behouden alle bedrijven binnen de groep, waaronder DTS, hun eigen identiteit en operationele autonomie. Dit zorgt voor flexibiliteit en snelheid in hun dienstverlening. Tegelijkertijd zal er intensief kennis en expertise worden gedeeld tussen de bedrijven.

Snelle groei

De overname van DTS past perfect binnen de duurzame groeistrategie van Sticomax. Dit is al de derde overname in Nederland in korte tijd voor het Belgische bedrijf, na de acquisitie van Romonta en ViwateQ. Door de toevoeging van DTS groeit de jaarlijkse omzet van Sticomax boven de 60 miljoen euro en breidt het team uit tot bijna 200 medewerkers.

"Deze overname is een belangrijke stap in onze groeistrategie. Het benadrukt onze ambitie om wereldwijd een referentie te worden in de productie van constructies en machines, alsook als integrator van productielijnen voor de voedingsindustrie," zegt Lode De Boe, ceo van Sticomax BV.