Privacyverklaring

WorxInvest lanceert obligatie-uitgifte van 150 tot 250 miljoen euro

2 oktober 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Hans Soetemans

WorxInvest kondigt een nieuwe obligatie-uitgifte aan ter waarde van minimaal 150 miljoen en maximaal 250 miljoen euro. Dit initiatief biedt investeerders de kans om te profiteren van een vaste rente van 5,10% per jaar over een looptijd van zes jaar. “Met deze aantrekkelijke voorwaarden versterkt WorxInvest zijn bekendheid als investeringsbedrijf”, zegt group controller Hans Soetemans die ook verantwoordelijk is voor investor relations.

De obligaties worden genoteerd op Euronext Growth Brussels en zijn beschikbaar voor zowel particuliere als gekwalificeerde beleggers in België en Luxemburg. Ze zijn beschikbaar vanaf 4 oktober 2024, met een nominale waarde van 1.000 euro per obligatie. Beleggers kunnen inschrijven via Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC, die optreden als joint bookrunners. De rente wordt jaarlijks uitbetaald op 16 oktober, beginnend in 2025, met een vervaldatum op 16 oktober 2030. Het netto rendement, na inhouding van 30% roerende voorheffing, bedraagt 3,57%.

Financieringsstrategie van WorxInvest

De obligatie-uitgifte maakt deel uit van de bredere strategie van WorxInvest. Ze wil haar financieringsbronnen diversifiëren en de groei van haar bestaande portefeuillebedrijven, zoals SD Worx en Gimv, ondersteunen. De middelen uit deze obligatie-uitgifte stellen WorxInvest in staat om flexibel in te spelen op financieringsbehoeften, terwijl het bedrijf zich blijft profileren als een verantwoordelijke investeerder in de BeNeLux-regio.

Hans Soetemans: “Deze obligatie-uitgifte spruit voort uit onze analyse om te zoeken naar de juiste financieringsbronnen op lange termijn. De banken die ons begeleiden wijzen ons op de aanwezige appetijt in de beleggersmarkt.”

Door de complexe regelgeving en stijgende financieringskosten bij banken, speelt de obligatiemarkt een steeds belangrijkere rol in het aantrekken van kapitaal voor bedrijven. WorxInvest ziet dit als een kans om een breder investeerderspubliek aan te spreken en meer zichtbaarheid te creëren binnen de financiële markt. “Het is een bewuste keuze om ons positief te differentiëren met aantrekkelijke voorwaarden”, aldus Hans Soetemans. “Die keuze versterkt de naamsbekendheid van WorxInvest als investeringsbedrijf.”

Risico’s en aanbevelingen voor beleggers

Hoewel de rente aantrekkelijk is, zijn er risico’s verbonden aan de obligaties. De obligaties zijn ongedekt en niet-gegarandeerd. Dat betekent dat beleggers mogelijk hun investering gedeeltelijk of volledig kunnen verliezen bij faillissement of wanbetaling van de emittent. Beleggers moeten daarom het prospectus zorgvuldig raadplegen en de risico’s afwegen voordat zij investeren. Een grondige evaluatie van de rentemarkt en inflatie is hierbij essentieel. De inschrijvingsperiode loopt van 4 tot 9 oktober 2024. In geval van overtekening kan een proportionele toewijzing plaatsvinden.